Otvoreni Grad

grad, zemlja, nebo, ljudi
 
PrijemKAPIJA GRADAČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj seLista članovaKorisničke grupePristupi

Delite | 
 

 Jedan. Poništavanje odnosa.

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Justitia

avatar

Ženski
Broj poruka : 664
Datum upisa : 27.03.2011

PočaljiNaslov: Jedan. Poništavanje odnosa.   Sre Jan 10, 2018 12:35 am

Razrešenje odnosa je u konjunkciji, koja nije aspekt, odnos, već prožimanje, stapanje, stanje. Odnos stvara utiske, samskare i iznova ih obnavlja. Potrebno je poništiti odnos sjedinjenjem, obuhvatanjem. Ali ne kroz nesvesnost, kroz identifikaciju, već kroz nestajanje spajanjem sa svešću. Svest. Mora se proći put razdvajanja, posmatranja, svesne pažnje, stalnog samo-prisećanja da bi se došlo do stanja potpunog obuhvatanja i bivanja obuhvaćenim.

Konjunkcija Pluton/Venera/Sunce u Jarcu. Mit o Persefoni. Smrt/Seksualnost/Život. Transcendencija/Voljenje/Svest. Tanatos/Eros/Svest. Razaranje/Kreiranje/Održavanje. Saturn kao gospodar vremena koji stvara vreme i prostor i poništava ga tim sjedinjenjem. Poništavanje kroz obuhvatanje."Naši utisci ili emocije koje nas uslovljavaju nisu nešto materijalno, nemaju kvantitet, vać samo kvalitet, sadržaj. Stoga ih ne možemo "očistiti" kao kada čistimo neki prostor od neke prljavštine, niti možemo znati koliko toga ima još da počistimo, niti ćemo ikada znati da smo sve počistili. One postoje samo virtuelno. Zapravo, realno postoji samo naš odnos i mehanizam navika stvaranja tih utisaka. Mi ih sami stvaramo i oni samo tako postoje - dok ih mi stvaramo i držimo kao utiske. Izvan našeg stvaranja tih utisaka oni ne postoje sami za sebe i nezavisno od nas. Stoga je svako oslobađanje od emocionalnog uslovljavanja zapravo samo prestanak našeg stvaranja tog emocionalnog uslovljavanja. Za taj prestanak oduvek je postojao samo jedan metod: disciplina meditacije."

"...univerzum je hologram, sve je u jednom i u jednom je sve, uopšte nije potrebno da šaljete svoja osećanja bilo gde i bilo kome. Sasvim je dovoljno da ona zaista postoje u vama i delovaće na ceo svet"

Ivan Antić

"Broj jedan je Božiji broj. Bez broja jedan nema drugih brojeva. Ovaj broj je početak, a bez Boga ne postoji ni početak niti stvaranje. Broj jedan nije deljiv. Svi ostali brojevi su deljivi sa brojem jedan, jer svaki broj ga sadrži u sebi bez ostatka, i prožet je s njim. Čak i najveći primarni brojevi moraju bez otpora da se podvrgnu prodornosti broja jedan, kao što Bog prožima najizolovanijeg čoveka sa nezadrživom snagom ljubavi, uliva se u njega i uništava okorelu izolovanost vatrom. Bog je sadržan u celoj kreaciji bez ostatka, od najmanjeg do najvećeg stvorenja, jer Bog je otac cele kreacije. Isto tako broj jedan je otac svih brojeva!
Božiji broj je broj jedan. Postoji broj koji nadilazi razumevanje konačnog, ljudskog intelekta, koji je refleksija broja jedan u beskonačnosti. Kao što je broj jedan početna tačka celokupne kreacije, tako je taj nezamislivi broj ispunjenje, kraj kreacije. Isto kao što svaki broj može da se deli božanskim brojem jedan, takođe, taj broj ispunjenja i beskonačnosti može da se deli svakim drugim brojem. Ni jedan naučnik ne može da izračuna ovaj broj, jer je to broj beskonačnosti, a on ipak postoji kao sveobuhvatna, beskonačna refleksija broja jedan. Kao što ni jedan broj ne postoji bez broja jedan, tako ne postoji ni broj koji nije sadržan bez ostatka u tom nezamislivom broju beskonačnosti.
Bog je ljubav, a frekvencije ljubavi su tako visoke da se mogu izraziti samo tim brojem. Pošto sadrži u sebi sve druge brojeve on je stoga broj beskonačnosti. Večnost je izvan vremenskog ograničenja, ali može da se izrazi samo kroz vreme, što pripada konačnom stvaranju. Isto tako, mi možemo samo da nagađamo beskonačno velik broj Božanskih frekvencija – ljubavi – samo kroz znanje o ograničenim, konačnim brojevima. Večnost sama nije uslovljena vremenom, a vreme je ipak deo večnosti. Tako pronalazimo mnogo konačnih brojeva u beskonačnom, večnosti, koja ne poznaje konačno i fragmentarno, u Bogu.
Broj jedan kao broj Boga izražava njegovu nepromenljivost, nedeljivost i večnost, i još uvek stvara svaki broj ad infinitum. Isto kao što je Bog sveprisutan, stvara i oživljava sve stvari, a da nije dotaknut svojim stvaranjem, tako i broj jedan stvara sve brojeve, on je uslov za njihovo postojanje, nedodirnut njima. Kao što je broj jedan osnova svih brojeva, početna tačka, tako je njegova refleksija broj beskonačnosti i ispunjenja koji u sebi sadrži sve druge brojeve, kraj stvaranja i konačnost. U toj tački ostaje samo ništavilo iz kojeg je Univerzum proizašao i u koji će biti apsorbovan, u kome će nestati. Naš EGO je Bog, broj jedan u nama. No, u ispunjenju tog broja, jedan se proteže do broja koji je izvan ljudskog razumevanja broja beskonačnosti. Čovekov put vodi od broja jedan do beskonačnog broja, gde u jednoj svesti obuhvatamo ceo Univerzum. Kao što je primarni zvuk stvaranja stvorio sam sve ostale zvuke svojim sopstvenim harmoničnim tonovima, i baš kao što čujemo samo taj jedini, veliki primarni zvuk s njegovom sveprožimajućom snagom kada se istovremeno oglasi njegova harmonija, isto tako ćemo postati broj jedan, jedna, jedina božanska Suština koja se širi celim Univerzumom oživljavajući sve postojeće frekvencije. Dešava se da su svi ljudi, sva živa bića, celokupno stvaranje prožeti i oživljeni, probuđeni i pozvani u nov, večni život u Bogu kroz sveprisutnu snagu prvobitnog broja jedan."

Seksualna energija i yoga, Elisabeth Haich
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika https://pariskoplava.wordpress.com/
 
Jedan. Poništavanje odnosa.
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Boemija beogradske Moskve

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Otvoreni Grad :: TRG :: Govornica o Zivotu i Smrti-
Skoči na: