Svaki put kad procitam ovaj post imam istu emociju – kao da me nesto presece, neka tuga, neka ceznja. Reci su prave, pogadjaju sustinu. Jer stalno imam taj utisak da nesto gubim na tom "putu spoznaje", da sa boljim razumevanjem, sa svim tim trenucima budjenja, deo emocija (i mene!) nepovratno odlazi. Najbolji momenti su oni kada je vatra najjaca, kada su emocije najintenzivnije i kada se kockice sklapaju neverovatnom brzinom i redosledom. Fenomenalan osecaj! Ali, onda posle, kada se sve stisa, kada je potpuno jasno, onda vise nije to to. Izgubilo je na intenzitetu, na znacaju.
Da li to svi radimo? Okrenemo pogled u drugu stranu u trenutku spoznaje? Iluzije su lepse od istine? Ili je to opet racionalizacija, bezanje. Boze, kako je covek vezan za sliku o sebi. Za sve te emocije, ceznju, ljubav koja vezuje, ogranicava. Kako se plasi tog nestajanja, prepustanja. Toga da nije, zapravo, poseban, drugaciji. Jer bez oblika, bez zelja, emocija koje pokrecu, bez talasa koji lome, bez zabluda, iluzija, ideala, bez reci koje zele da se pobune, pitaju, izraze, koje traze odgovor, bez bola, ceznje... ko sam ja?