Naslov: Za tebe ljubavi moja ~ Jacques Prevert Ned Maj 01, 2011 9:26 pm
Justitia
Broj poruka : 871 Datum upisa : 27.03.2011
Naslov: Leonard Cohen - A Thousand kisses deep Sre Maj 25, 2011 1:24 am
Justitia
Naslov: Miloš Crnjanski - Priča i Sumatra Pon Jul 18, 2011 12:05 am
Sumatra - Miloš Crnjanski
Sad smo bezbrižni, laki i nežni. Pomislimo: kako su tihi, snežni vrhovi Urala. Rastuži li nas kakav bledi lik, što ga izgubismo jedno veče, znamo da, negde, neki potok, mesto njega, rumeno teče! Po jedna ljubav, jutro, u tuđini, dušu nam uvija, sve tešnje, beskrajnim mirom plavih mora, iz kojih crvene zrna korala, kao, iz zavičaja, trešnje. Probudimo se noću i smešimo, drago, na Mesec sa zapetim lukom. I milujemo daleka brda i ledene gore, blago, rukom.
Sto sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, ciji pogled gasne u magli i memli, zivio sam kao usput, ko da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.
I tebe sad ljubim po navici, dijete, zato sto sam mnoge ljubio, boleciv, zato usput, ko sto palim cigarete, govorim i sapcem zaljubljene rijeci.
"Uvijek" i "ljubljena" i "upamtit cu", a u dusi vazda ista pustos zraci; ako dirnes strast u covjekovu bicu, istine, bez sumnje, nikad neces naci.
Zato moja dusa ne zna sto je jeza odbijenih zelja, neshvacene tuge. Ti si, moja gipka, lakonoga brezo, stvorena i za me i za mnoge druge.
Ali, ako trazec neku srodnu dusu. vezan protiv zelje, utonem u sjeti, nikad necu da te ljubomorom gusim, nikad necu tebe grditi ni kleti.
Sto sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, ciji pogled gasne u magli i memli, i volim te usput, ko da sanjam, kao mnoge druge na toj zemlji. Sergej Aleksandrovic Jesenjin
Psiha
Broj poruka : 194 Datum upisa : 30.08.2011
Naslov: Re: Zvukovna antologija Pet Sep 16, 2011 5:07 pm
Psiha
Naslov: Re: Zvukovna antologija Ned Sep 18, 2011 1:20 pm
"Watch Her Disappear"
Last night I dreamed that I was dreaming of you And from a window across the lawn I watched you undress Wearing your sunset of purple tightly woven around your hair That rose in strangled ebony curls Moving in a yellow bedroom light The air is wet with sound The faraway yelping of a wounded dog And the ground is drinking a slow faucet leak Your house is so soft and fading as it soaks the black summer heat A light goes on and the door opens And a yellow cat runs out on the stream of hall light and into the yard
A wooden cherry scent is faintly breathing the air I hear your champagne laugh You wear two lavender orchids One in your hair and one on your hip A string of yellow carnival lights comes on with the dusk Circling the lake with a slowly dipping halo And I hear a banjo tango
And you dance into the shadow of a black poplar tree And I watched you as you disappeared I watched you as you disappeared I watched you as you disappeared I watched you as you disappeared
Justitia
Naslov: Lord Byron "She walks in beauty" Ned Sep 25, 2011 10:50 am
Psiha
Naslov: Re: Zvukovna antologija Sre Dec 14, 2011 1:38 am
Justitia
Naslov: Pearls Of Wisdom: Rabindranath Tagore Ned Dec 16, 2012 12:33 am
Justitia
Naslov: Zvonimir Golob: Obična pjesma Ned Dec 30, 2012 12:38 am