Otvoreni Grad grad, zemlja, nebo, ljudi |
|
| Ulica zvezdanih snova ... | |
| Autor | Poruka |
---|
*F-E-N-I-K-S*
Broj poruka : 117 Godina : 63 Datum upisa : 05.05.2007
| Naslov: Ulica zvezdanih snova ... Sub Maj 05, 2007 4:53 pm | |
| Dobrodosli -prolaznici moje ulice ! Ovde je sve moguce i nista nije nemoguce! Sanjajte ....otvorenih ociju . |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Ulica zvezdanih snova ... Sub Maj 05, 2007 6:40 pm | |
| Ako jednom u ovom svetu osvojim trenutak s tobom, Gazit cu po oba sveta, plesati u pobedi zauvek. R |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Ulica zvezdanih snova ... Sub Maj 05, 2007 11:01 pm | |
| Come fly with me, lets fly lets fly away If you can use, some exotic booze Theres a bar in far bombay Come fly with me, well fly well fly away
Come fly with me, lets float down to peru In lama land, theres a one man band And hell toot his flute for you Come fly with me, well float down in the blue
Once I get you up there, where the air is rarefied Well just glide, starry eyed Once I get you up there, Ill be holding you so near You may here, angels cheer - because were together
Weather wise its such a lovely day You just say the words, and well beat the birds Down to acapulco bay Its perfect, for a flying honeymoon - they say Come fly with me, well fly well fly away |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Ulica zvezdanih snova ... Ned Maj 06, 2007 2:05 pm | |
| -Evo trideset leta kako pratim senku za tvojim nogama Verno sam crno pseto koje se vrti oko tvojih peta Sakriva se u podne za tvoje uspravno telo I izlazi da igra sa kosim suncem po poljima Svetlosnom žicom iz lampe odeva te i raste ukoliko su niske Kako ti voliš da citaš vecerom u odaji prema svome raspoloženju Samo tada uzdižem se do plafona I gubim se u ponavljanju tvoje ruke koja okrece strane Evo trideset godina kako je moja misao senka tvoje misli Uzalud sam govorio i ponavljao veruje se Ne znam kakvoj cudnoj otmenosti sa moje strane Sve što je crno nije senka govore mi Uzima se i ostavlja od onog što sam govorio I da mi dozvole da te volim oni su podmetnuli Stvarnost tela jednu statuu Simbol ukrašen kamenom Otadžbinu A kada stavljaju nož za secenje hartije U nešno pazuho mojih knjiga Ne shvataju ni najmanje zašto ja vicem Oni ne vide da ja krvarim tvojom krvlju I pitam se šta li za njih moje pevanje znaci Ako za svaku rec koja se lomi u mom glasu Oni ne znaju da je to harmonija tvoga grla Ako ne vide oko moga duha tvoje ruke Bar jednom cu ovde da govorim iz svoje duše Covek je izgubljena igra karata Crveno i crno kraljevih slugu i kraljica Ali izmedu letecih boja ima vazduha a i prsti su tu koji bacaju Telo moje sacinjeno je od dve nepoznate koje nisam birao I vidim sa užasom da se pojavljuju na mojim rukama bakarne pene godina Koje ce obeležiti ruke mog oca o kome necu pricati ništa Og koga nemam ništa drugo do nacin kako da obaram glavu Zato što nije cuo dobro na desno uvo i evo gde i ja takode Od svoje majke imam oblik ušiju I nacin rastanja kose Ali duša u svemu tome ali duša Beše to jedna duša neugladena smucana još bezoblicna Duša slepa koja cuje samo zlo kad se govori o svetlosti Duša iskrsla niko na zna odakle Iz nekog pretka u nesreci vremena Iz nekog ujaka besmislenog i ludog koji nije živeo Ili samo iz one strašne sramote moje majke kada sam došao na svet Jedva duša tek nagoveštaj duše rdavo uoblicena cekinjava duša Kakva se gubi bez žaljenja na bojnom polju ili sudarima na železnicama Jedna sirota duša koja nije znala šta da cini sa samom sobom Nošena strujom današnjeg vremena Nikako ne od vrste Hamleta jedva kosa Ofelije Bosa u moru bez pisma u njoj Loptica na japanskom bilijaru koju dokoni gost preganja u nekoj kafanici I ti padac u ''nulu'' ili ''stotinu'' Što je u stvari jedno isto Duša u garderobi gde pijani gost ne može više da nade svoju numeru Duša za jedno vece karnevala a sutra ce se baciti maska Duša rasparena sa kojom se ne može izaci medu svet I teška da nosi otrov i mora neprestano da se zaustavlja Nikada nisam razumeo zadto si povela brigu o mojoj duši Lopatama se mogu zgrtati takve kao što je moja Ali šta kaže onaj koji prvi put vidi radanje drugog Cudom hirurgije Šta je rekla moja duša kada si je ti izvadila iz njene košuljice Kad sam ja saznao u tvojim rukama da sam ljudsko bice Kad sam presta da se pretvaram i da se ismevam što sam postao takav na dodir tvoje ruke Uzmite te knjige moje duše otvorite ih svuda gde bilo Slomite ih da bi im bolje razumeli Miris i tajnu Pokidajte grubim prstima strane Izgužvajte ih iscepajte ih I iz svih cete zadržati samo jedno Jedan jedini šapat jedan jedini pripev Jedan pogled koji ništa ne sputava Jedno dugo hvala koje se promrljava Tu srecu kao neku dolinu Dete - Boga moje obožavanje Beskrajno Ave u molitvama Moju beskonacnu nesanicu Moje cvetanje moje prosijavanje O svesti moja o ludosti moja Moj mesecu maju melodijo moja Moj raju moj požaru Moja vasiono .... živote moj
-Luduje kosava ledenim godinama demonima nasankanim zaledjenim u meni Stala sam , vise ni ne znam ko su stvorenja bezoblicja mrkog koja se valjaju iz osvita gromkih planina Cija su otelotvorenja te reci otplakane koje se roje kisama moskita
Pitam se , ti purpuri zita proplanci viti , dojeni nektarom plahih dobrota i prosvestenih istina Bogovi viti sa skutima od belih rada Proleca bogata poprslih nedara , jata visibaba , na cijem li se mesecu sada radjaju
Taj razgoropadjeni vetar ta prznica valovita i razbesnjena raspiruje vatru slutnje u smiraj , prede rasula , pomamu mrtvila pipcima ubojitih tarantula Kao sablast izneverena toplokrvne zivotinje u maglom skrojenim olucima preti i lupa
A ja se jos molim za zid obamrli koji se iz krvavog temelja cupa Razasut po ucmalom putu kao bolesno kamenje oko kojeg se vija neman koja ni za pedalj mira ne odstupa
Ledina niz koju se na hiljade stopala poslednjim korakom pruzi , vetrometina na kojoj je greh od svega brzi , krletke iz kojih pljuste sokovi zivota u isparenje smrti , to ruglo pobacaja od covecije svesti koje se besnje od svake zveri za repom vrti
U rumene magle povecerjem skitam - kome se culu u drhtaj sipa , kom bezumlju za pomor sluzi Uroci jalovih reci u sluzbi sramota , magije od crnog crnje umotane u sablast greota - Kome ste ispilele zivot duzi ......... |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| | | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Ulica zvezdanih snova ... Uto Maj 08, 2007 12:14 pm | |
| Ove su reci Preko ulice Upucene k tebi, Ljubavi. I stid me je, Ne od njih, Već zbog sveta. Možda nije trenutak pravi. Možda sam trebao, U ovo vreme Biede i izobilja, Umesto ljubavi, Preko ulice Dobaciti reci nasilja. Možda sam morao U ovo vrijeme Što se oseta gnusa Izaci na trgove I zavijati U pustinje ljudskih dusa. Možda je moja ljudska duznost Morala u ovo vreme Okomiti se na lesinare, Zagristi u hijene. Al da mi u ovom tuznom svetu Ne sija radost tvoga lica, Ni vetar se usudio ne bi proći ikroz ovu sumu bez ptica.... |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Ulica zvezdanih snova ... Čet Maj 10, 2007 5:50 pm | |
| U trku se kreću psi Beže dok gledaju strah što para im leđa Oči moje zablaćene sve to mutno prate Kad pesma zvižduka skameni princezu Svi stadoše uplakani Kao bezvremen zvuk srušio se grom A bljesak je podivljalim psima pokazao dom I novi korak i novi lom Oči su moje čeznule za tobom Izmišljale igre svetla da te vide Onda si došla i sve je otišlo gdje sve već ide... Odbacujem strahove koje prigrlih zbog ponoći Neka lete, neka nose se od mene Režem sa sabljom i maglu i šiju i vuku i dušmanu sivu I svetle mi oči napokon ja sam svetlo I bio sam i opet ću kročiti jasno Volimo se vetre i oblače Volimo se jutro i večeri ao hladna kao mutna voda Ljepljiva od znoja, umorna od straha Kao ljubav do zadnjeg daha Umire bez glasa, rađa se u plaču I sada plače a vreme joj je umirati U hodu nestaje u hodu će I sanjati Približi usne maču I dotakni oči slepome sviraču I reci reči, one koje traju Za boje što nestaju I ljude koji ne znaju Ne znaju ime, ne donose ništa osim ruševine i govoriš da ime ti je istina čija si istino, tko blatnim rukama mazi tvoje lice nestani istino u mojem oku žive beskućnici mesečevi ljubavnici što osmehe su prodali tišini u prostorima gdje vlada praznina pogled uviek odluta prema nebu i igra se, sa oblicima u oblacima i sa mojim snovima što žive u njima ali sve to nije... ona prava ofucana,pokisla,uplakana izgužvana dok teče po zidovima istina. izlizane reči moje,prestani da prestaješ pred zoru te ostavih snenu u postelji gdje plačeš noću otporan na nežnost tvoju divnu pesmu otporan na večnost,živet' ću dok hoću a svetovi u tebi kao pustinjski valovi koraci prašine u dahu vetrova. Ja zovem se sumrak,tamo baš i idem a ti, ti sigurno si zora ona koju nikada videti ne mogu Zato idem sebi u zagrljaj sumrak je tu i ja sam taj što pretvaram svetlost u sjaj i ljubav u sreću i očaj Dolazi noć besmrtna tama svilena,mekana,crna,otmena dama predivna ali sama I samo je ona ostala među nama Predugo Imaš i zidove svoje slobode i granice bola što nikuda ne vode kao prašina hodaš kroz pustinje dok drugi te korak naglo odbacuje u zemlju gdje mostovi ne postoje gde brzo moraš shvatiti nojeve i znaš da vetar sve okreće oprosti za stihove i uvelo cveće i za sreću bez kraja na kraju bez sreće. dolaziš sa tisuću glasova ponesi sa sobom ovu tišinu ja sam čuvar planina ja sam granica tuđih sudbina kroz mene sunce ne prolazi ovde radost nikada ne dolazi na mojim stijenama nema odgovora na mojim stijenama sam samo ja. i tako gledam sebe satima ležim tu već danima i ne mičem se,ne idem od sebe bolje da sam tu,da čuvam ovu prašinu iako vetra nema u ništavilu kao ni kiše ni sunca ni zore ničeg nema pored mene u daljini se nazire plamen u daljini vatre gore...Sjajem punog meseca počela je predstava za stolom sede Tuga,Bieda i Ironija gomila kostiju žrtava kao ukras bizarnog sna i diete punog meseca sa proročanstvom zla u očima najveća laž ipak ostaje istina rastrgana psećim zubima izdaja viknuh a svi se nasmejaše izdaja šapnuh a svi podigoše čaše i zviezde se sakriše od srama zbog velikih oblaka što plaču nad nama mesec od dosade za planinu zađe i bi noć...Sa mokrim rukama i suhim usnama sa ledenim dodirom uspavanog klauna probudila si boje... U njegovim zorama ne postoje tek pokoja velika žuta ptica i čini se da ti nestaju bore sa lica i čini se sena je prekrila tragove one krvave,one duboke tragove ali nije, i nikada neće duga koju nosiš siva je i sreća koju nudiš tek prividna je snove koje sanjam ne spominješ jer ne poznaješ,ne vidiš i ne čuješ i nikada nećeš iz pustinje sam došao i, sebi se vraćam,svojim snovima svojim toplim kišama, i peščanim olujama svojim divljim valovima sa mnom ne ideš i nikada nećeš sa mokrim rukama i suhim usnama sa ledenim dodirom uspavanog klauna. Moj svet su milje beskrajnog puta za sobom vučem vagone snova sa mojih se usana širi toplina niz moje tijelo teče tišina sa mojih dlanova klizi prašina iz mojih očiju počinje vedrina ja sam i more i nebo i pustinja i preglasna je svaka moja tišina.Hodnikom lutaju sinovi tame pesnici tišine,pisci galame hodnikom lutaju izgubljene duše u hodnicima snova...snovi se ruše. |
| | | Angerona
Broj poruka : 149 Godina : 53 Datum upisa : 07.01.2009
| Naslov: Re: Ulica zvezdanih snova ... Ned Jan 11, 2009 7:50 pm | |
| Samo snove odsanjane otvorenih ociju i racunam |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ulica zvezdanih snova ... | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |