Otvoreni Grad grad, zemlja, nebo, ljudi |
|
| Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno | |
| |
Autor | Poruka |
---|
*F-E-N-I-K-S*
Broj poruka : 117 Godina : 63 Datum upisa : 05.05.2007
| Naslov: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sub Maj 05, 2007 5:50 pm | |
| Nikad nije sam onaj kojeg prate plemenite misli. |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Maj 06, 2007 2:10 am | |
| „Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.” |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Maj 06, 2007 2:02 pm | |
| "Deo snage sam koja vazda
zeli da tvori zlo, a uvek dobro sazda."
Mefistofeles
|
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Maj 07, 2007 11:18 pm | |
| Do poslednjeg daha, mon amee, do poslednjeg daha. |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Uto Maj 08, 2007 12:20 pm | |
| Kleknimo uz obalu neba. Umij dlanove, tabane, celo i oci u svetlosti. Pomolimo se tisini koja nam prosiva srca, nanizana na trajanje kao beskrajni djerdan.
Šta je umece vidjenja?Živeti u svom oku. Šta je umece shvatanja? Živeti u svom snu. To mi je sasvim dovoljno. Ako je moj način neznosti davno pre mene otkriven, to je još jedan od dokaza da sam nekad u ljudima već postojao i voleo. -Postoji put, popločan koracima oivičen željama i nadom i preprekama zvanim - MOGUCNOST, put kojim hodimo, vođeni istinom ....
I kad svi odu napuštajući svoja mesta u srcima voljenih, ti ostaješ, Gospodine.
I kad pustoš zameni radost u predvečerje nada, ti ostaješ, Gospodine.
I kad se svet promeni, a prijatelji iščeznu na svome putu, ti ostaješ, Gospodine.
I kad na obzorju za sva očekivanja čista praznina blista, ti ostaješ, Gospodine.
Ostali smo samo ti i ja,i nas ‘mali-veliki’ mikrokosmos...U njemu nemaju znacenja reci ‘daleko’ i ‘blizu’,’prostor i ‘vreme’,’danas’ i ‘juče’,’Ti’ i ‘ja...jer,sve to je jedno onima koji ostaju zajedno. Image
Do poslednjeg daha, mon amee, do poslednjeg daha. |
| | | *F-E-N-I-K-S*
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sre Dec 05, 2007 6:24 am | |
| Svaka moja misao leti ka tebi |
| | | Justitia
Broj poruka : 871 Datum upisa : 27.03.2011
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Uto Apr 05, 2011 2:52 pm | |
| "Ako radite pogresnu stvar, mozete i dalje da je radite, ali samim ponavljanjem onog sto je pogresno milion puta, to nece postati ispravno. A ako ucinite ispravnu stvar samo jednom, sve je sredjeno." Osho |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Apr 10, 2011 2:42 pm | |
| "Budite dobri iz sopstvene snage, a ne iz slabosti i straha." Osho |
| | | Mnogostruka Igramul
Broj poruka : 321 Datum upisa : 21.04.2010
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Uto Apr 12, 2011 12:17 am | |
| Niko sem tebe nema pravo da se meša u tebe, rođeni moj.
M. Antić |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Uto Apr 12, 2011 9:04 am | |
| "Vama ne treba vise vremena, nego vise razumevanja. Potrebna vam je svest koja ce da shvati: priroda zelje je u tome da ostane neispunjena." Osho |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Čet Apr 14, 2011 10:58 am | |
| "Um je u traganju, ali ne da bi se suocio sa smislom, vec da bi ga izbegao, da bi ga mimoisao u sirokom luku." Osho |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sub Apr 16, 2011 10:49 am | |
| "Mora se priznati da napad besa ili neke tuge imaju svoje skrivene drazi. Kad to ne bi bilo tako, onda bi vecina ljudi vec stekla nesto malo mudrosti." Jung |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Apr 17, 2011 1:55 pm | |
| "Pogresno je misliti da ja bezim zato sto se bojim. Pravilnije bi bilo govoriti - ja se bojim zato sto bezim." Vilijam Dzejms |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Čet Apr 21, 2011 11:25 pm | |
| "Najmanje sa smislom uvek je vrednije zivota od najveceg bez smisla."
"Coveku se cini, kao da se svet shvata samo intelektom; on se shvata isto tako osecanjem. Zato je sud intelekta jedva polovina istine i mora, ako je posten, da prizna svoju nedovoljnost."
Jung |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Maj 02, 2011 5:49 pm | |
| "Covek je prema samom sebi, kao sto je poznato, uprkos svemu u svemu slep." Jung |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno | |
| |
| | | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|