Otvoreni Grad grad, zemlja, nebo, ljudi |
|
| Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno | |
| |
Autor | Poruka |
---|
Psiha
Broj poruka : 194 Datum upisa : 30.08.2011
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Uto Dec 20, 2011 3:22 pm | |
| George : " A few times in my life I've had moments of absolute clarity, when for a few brief seconds the silence drowns out the noise and I can feel rather than think, and things seem so sharp and the world seems so fresh. I can never make these moments last. I cling to them, but like everything, they fade. I have lived my life on these moments. They pull me back to the present, and I realize that everything is exactly the way it was meant to be." "A Single Man" |
| | | Justitia
Broj poruka : 871 Datum upisa : 27.03.2011
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Uto Feb 21, 2012 10:40 am | |
| "Bredli, dragi moj decace", rekao mi je dok sam posle operacije lezao umotan u grubu bolnicku posteljinu i citav splet kojekakvih cevcica, "verujem kako smo na ovaj svet poslati da ucinimo mnogo manje nego sto mislimo." Nikada nisam cuo nista istinitije.
Knjiga za one koji previse rade, Bredli Trevor Griv |
| | | Psiha
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Čet Maj 17, 2012 12:28 am | |
| "Pile ne može videti svet dok ne razbije ljusku jajeta koja ga štiti." Herman Hese |
| | | Mnogostruka Igramul
Broj poruka : 321 Datum upisa : 21.04.2010
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sre Jun 27, 2012 8:48 pm | |
| Nema pravde na svetu, ni među ljudima, ni među mačkama. D. K. |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pet Jul 27, 2012 11:45 am | |
| "Odvaznost sadrzi u sebi genijalnost, magiju i snagu. Pokreni to sada." Gete |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sub Avg 11, 2012 9:31 am | |
| "Nase duse kao i nasa tela sastavljena su od individualnih elemenata koji su vec bili prisutni u poretku nasih predaka. "Novinu" u psihi pojedinaca predstavlja jedno beskrajno raznoliko ponovno spajanje drevnih komponenti." Jung |
| | | Psiha
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Avg 26, 2012 3:43 pm | |
| ''Naučio sam da je svaka žurba uzaludna i svaki nemir jalov; svejedno se dočeka sve, svejedno se otkrije smisao ili besmisao svega. Svejedno čovjek obiđe čitav svoj krug. Pa našto onda tolika žurba?''
Vladan Desnica |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Nov 18, 2012 7:20 pm | |
| "Zelja je sam zivot u meni, izuzetno lepa, ali zato sto ja to ne poznajem i ne razumem, ja dozivljavam frustraciju, odredjeni bol, u prepustanju ili potiskivanju. Dakle, borba je zbog toga da se zivi sa zeljom, a ne odbijanje ili gubljenje sebe u njoj, sve dok mehanizam razmisljanja vise nema uticaja na mene, a paznja je slobodna." |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sre Dec 19, 2012 11:23 pm | |
| "Prava poniznost nikad ne zna da je ponizna; kad bi to znala, bila bi ohola." - Martin Luther |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sre Feb 13, 2013 12:10 am | |
| "...onda kada se precutkuje nesto vazno, nista od onoga o cemu se govori zapravo nije bitno." Irvin Jalom, Problem Spinoza
|
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Apr 08, 2013 11:48 pm | |
| "Jesi li ikad mislio da ces toliko da zivis", pita on. "Frenki, nisam toliko ziveo, toliko sam potrajao." Čarls Bukovski |
| | | Mercury
Broj poruka : 127 Datum upisa : 10.04.2013
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sre Apr 10, 2013 5:02 pm | |
| "Nismo ista osoba za različite sagovornike, prijatelje ili ljubavnike. Baš kao oni složeni rezonatori na časovima fizike što odgovaraju nekoj od žica na svaki zvuk koji ih stimuliše, dok druge žice ostaju neme i kao odsutne, daleke, rezervisane za pozive, što će jednog dana možda zahtevati njihov odgovor. Poziv koji ponekad uopšte ne stigne, u kom slučaju te ugasle žice, prožive svoj vek zaboravljene od sveta, odsutne i usamljene."
Ernesto Sabato |
| | | Mercury
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pet Apr 19, 2013 9:46 am | |
| "Kada dođe vreme da umreš ne budi sebičan — shvati to kao besplatno putovanje, pođi bez ikakve mrlje srama ili promašenosti ne žali ni za čim dok vetar duva s mora i vreme teče dalje zapljuskujući tvoje kosti blaženim mirom."
Bukowski |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Apr 21, 2013 4:52 pm | |
| |
| | | Mercury
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pet Apr 26, 2013 8:59 am | |
| “You fit into me like a hook into an eye a fish hook an open eye” ~ (: Margaret Atwood |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno | |
| |
| | | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|