Otvoreni Grad
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Otvoreni Grad

grad, zemlja, nebo, ljudi

PrijemKAPIJA GRADATražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Delite

Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći
AutorPoruka
Justitia

Justitia

Ženski
Broj poruka : 871
Datum upisa : 27.03.2011

Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimeČet Maj 12, 2011 11:33 pm

"Od sredine zivota ziv ostaje samo onaj, koji sa zivotom zeli da umre."
Jung
Nazad na vrh Ići dole
Justitia

Justitia

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimePon Maj 23, 2011 2:15 am

"Nema potpunosti bez tuge i zudnje, jer bez njih nema trezvenosti, nema dobrote.
Mudrost bez dobrote i znanje bez trezvenosti beskorisni su."
Karlos Kastaneda
Nazad na vrh Ići dole
Justitia

Justitia

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimePon Jun 13, 2011 1:24 am

"Put od glave do srca predstavlja veliki kvantni skok. Kada napravite jos jedan korak, od srca do bica, stigli ste kuci; hodocasce je zavrseno."
Osho
Nazad na vrh Ići dole
Justitia

Justitia

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimePon Jun 13, 2011 12:27 pm

"Ne pitaj se sta svetu treba.
Pitaj sta te ozivljava.
Jer svetu trebaju
Ljudi koji su oziveli."
Harold Vitman
Nazad na vrh Ići dole
Angerona

Angerona

Ženski
Broj poruka : 149
Godina : 53
Datum upisa : 07.01.2009

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimeSre Jun 29, 2011 11:22 am

Sva je lepota u jednostavnosti.
Nazad na vrh Ići dole
Justitia

Justitia

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimePon Jul 04, 2011 12:59 am

"Zivot ne mozete posedovati. Ne mozete ga drzati u saci. Ako zelite da ga imate, morate drzati ruke rasirene."
Osho
Nazad na vrh Ići dole
Justitia

Justitia

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimeNed Sep 04, 2011 3:46 pm

"Ima mnogo vrsta i oblika poziva, ali je srz i smisao dozivljaja uvek isti: dusa se budi, menja ili jaca time sto se umesto snova i unutrasnjih slutnji, iznenadno pojavljuje i dolazi poziv spolja, deo stvarnosti."
Herman Hese "Igra staklenih perli"
Nazad na vrh Ići dole
Psiha

Psiha

Ženski
Broj poruka : 194
Datum upisa : 30.08.2011

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimeNed Sep 04, 2011 6:55 pm

"...rijec ni kad je u najdubljoj sumi izgovorena ne ostaje na mjestu, a pogotovo kad se napise ili cak i drugima kaze..."
Ivio Andric
Nazad na vrh Ići dole
Psiha

Psiha

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimePon Sep 05, 2011 11:32 pm

"Opasno je naginjati se nad tuđom prazninom, a u pustoj zelji da se u njoj, kao na dnu bunara ogleda svoje vlastito lice; jer i to je tastina. Tastina nad tastinama."
Danilo Kis
Nazad na vrh Ići dole
Psiha

Psiha

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimeČet Sep 08, 2011 12:02 am

"Nema istinske umetnosti bez jace doze banalnosti. Onaj ko se stalno sluzi neobicnim, brzo ugnjavi, buduci da nista nije nesnosnije nego jednolicnost izuzetnog."
Emil Cioran
Nazad na vrh Ići dole
Justitia

Justitia

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimeČet Sep 08, 2011 9:49 am

Svaki dan po jedna misao! Kako bi to bilo divno - uzeti jednu misao i zadrzati se na njoj. Ne pustiti misli da lutaju, da odlaze. Zaustaviti tok misli na toj jednoj. Ostati tu.
Nazad na vrh Ići dole
Psiha

Psiha

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimePon Sep 12, 2011 5:20 pm

"Da bi sebe sledio, da bi video kako njegova misao deluje, covek mora biti izuzetno budan. Time se javlja sve veca svesnost ne samo o sebi nego i o drugome sa kime je u određenom odnosu. Poznavati sebe znaci proucavati se u delovanju, sto predstavlja odnos. Problem je u tome sto smo se tako predali delatnostima na razlicite nacine da tesko da imamo uopste vremena za samorefleksiju, motrenje, proucavanje. A buduci da je vecina nas krajnje nesvesna samih sebe, izuzetno je tesko poceti prozirati jasno tok naseg misljenja, osecanja i delovanja. Posmatrajte tok misli dok se odvija u vama i mozete proveriti istinu o ovome izravno. Neko vas je uvredio i to ostaje u vasem pamcenju. Kada sretnete doticnu osobu, odgovor je secanje na tu uvredu. Tako odgovor pamcenja, koji je tok misli, stvara predodzbu; predodzba je stoga uslovljena. To ce reci, predodzba je ishod toka misli, tok misli je odgovor pamcenja, a pamcenje je uvek u proslosti."

Jiddu Krishnamurtija

Poslednji izmenio Psiha dana Pon Sep 12, 2011 8:18 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Mnogostruka Igramul

Mnogostruka Igramul

Ženski
Broj poruka : 321
Datum upisa : 21.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimePon Sep 12, 2011 7:50 pm

"Siguran nacin da izgubis prijatelja je da mu pomognes."
Interesantna cinjenica...
Nazad na vrh Ići dole
Psiha

Psiha

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 14, 2011 1:32 am

"Slucajnost odlucuje o mome zivotnom putu i o mojoj sudbini i najcesce bivam doveden pred gotov cin, upadam u jedan od mogucih tokova, a u drugi ce me ubaciti samo druga slucajnost. Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim cu proci, ne vjerujem u neki narocit red ovoga svijeta. Ne odlucujemo, vec se zaticemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog odredjenog trenutka, kad nas samo ta prilika ceka, jedina koja nas moze sacekati u toku mijesanja. Ne mozes je zaobici, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padnes. Pa plivas ili potones."

Mesa Selimovic
Nazad na vrh Ići dole
Psiha

Psiha

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitimePet Sep 16, 2011 12:13 am

"Moja se bol razlikuje od svih drugih; ona mi se sviđa, raduje me; moja je bol ono sto zelim i moja je patnja moje zdravlje. Cemu dakle da se zalim, moja bol dolazi iz moje zelje; moja zelja postaje moja bol, ali mi je toliko ugodno to zeleti da divno patim, i toliko je radosti u mojoj patnji da uzivam u bolesti."

Kretjen de Troa
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno   Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 2 od 7Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Otvoreni Grad :: AKADEMIJA :: Filosofija-
Skoči na: