Otvoreni Grad grad, zemlja, nebo, ljudi |
|
| Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno | |
| |
Autor | Poruka |
---|
Justitia
Broj poruka : 871 Datum upisa : 27.03.2011
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Čet Maj 12, 2011 11:33 pm | |
| "Od sredine zivota ziv ostaje samo onaj, koji sa zivotom zeli da umre." Jung |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Maj 23, 2011 2:15 am | |
| "Nema potpunosti bez tuge i zudnje, jer bez njih nema trezvenosti, nema dobrote. Mudrost bez dobrote i znanje bez trezvenosti beskorisni su." Karlos Kastaneda |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Jun 13, 2011 1:24 am | |
| "Put od glave do srca predstavlja veliki kvantni skok. Kada napravite jos jedan korak, od srca do bica, stigli ste kuci; hodocasce je zavrseno." Osho |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Jun 13, 2011 12:27 pm | |
| "Ne pitaj se sta svetu treba. Pitaj sta te ozivljava. Jer svetu trebaju Ljudi koji su oziveli." Harold Vitman |
| | | Angerona
Broj poruka : 149 Godina : 53 Datum upisa : 07.01.2009
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sre Jun 29, 2011 11:22 am | |
| Sva je lepota u jednostavnosti. |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Jul 04, 2011 12:59 am | |
| "Zivot ne mozete posedovati. Ne mozete ga drzati u saci. Ako zelite da ga imate, morate drzati ruke rasirene." Osho |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Sep 04, 2011 3:46 pm | |
| "Ima mnogo vrsta i oblika poziva, ali je srz i smisao dozivljaja uvek isti: dusa se budi, menja ili jaca time sto se umesto snova i unutrasnjih slutnji, iznenadno pojavljuje i dolazi poziv spolja, deo stvarnosti." Herman Hese "Igra staklenih perli" |
| | | Psiha
Broj poruka : 194 Datum upisa : 30.08.2011
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Ned Sep 04, 2011 6:55 pm | |
| "...rijec ni kad je u najdubljoj sumi izgovorena ne ostaje na mjestu, a pogotovo kad se napise ili cak i drugima kaze..." Ivio Andric |
| | | Psiha
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Sep 05, 2011 11:32 pm | |
| "Opasno je naginjati se nad tuđom prazninom, a u pustoj zelji da se u njoj, kao na dnu bunara ogleda svoje vlastito lice; jer i to je tastina. Tastina nad tastinama." Danilo Kis |
| | | Psiha
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Čet Sep 08, 2011 12:02 am | |
| "Nema istinske umetnosti bez jace doze banalnosti. Onaj ko se stalno sluzi neobicnim, brzo ugnjavi, buduci da nista nije nesnosnije nego jednolicnost izuzetnog." Emil Cioran |
| | | Justitia
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Čet Sep 08, 2011 9:49 am | |
| Svaki dan po jedna misao! Kako bi to bilo divno - uzeti jednu misao i zadrzati se na njoj. Ne pustiti misli da lutaju, da odlaze. Zaustaviti tok misli na toj jednoj. Ostati tu. |
| | | Psiha
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Sep 12, 2011 5:20 pm | |
| "Da bi sebe sledio, da bi video kako njegova misao deluje, covek mora biti izuzetno budan. Time se javlja sve veca svesnost ne samo o sebi nego i o drugome sa kime je u određenom odnosu. Poznavati sebe znaci proucavati se u delovanju, sto predstavlja odnos. Problem je u tome sto smo se tako predali delatnostima na razlicite nacine da tesko da imamo uopste vremena za samorefleksiju, motrenje, proucavanje. A buduci da je vecina nas krajnje nesvesna samih sebe, izuzetno je tesko poceti prozirati jasno tok naseg misljenja, osecanja i delovanja. Posmatrajte tok misli dok se odvija u vama i mozete proveriti istinu o ovome izravno. Neko vas je uvredio i to ostaje u vasem pamcenju. Kada sretnete doticnu osobu, odgovor je secanje na tu uvredu. Tako odgovor pamcenja, koji je tok misli, stvara predodzbu; predodzba je stoga uslovljena. To ce reci, predodzba je ishod toka misli, tok misli je odgovor pamcenja, a pamcenje je uvek u proslosti."
Jiddu Krishnamurtija
Poslednji izmenio Psiha dana Pon Sep 12, 2011 8:18 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Mnogostruka Igramul
Broj poruka : 321 Datum upisa : 21.04.2010
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pon Sep 12, 2011 7:50 pm | |
| "Siguran nacin da izgubis prijatelja je da mu pomognes." Interesantna cinjenica... |
| | | Psiha
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Sre Sep 14, 2011 1:32 am | |
| "Slucajnost odlucuje o mome zivotnom putu i o mojoj sudbini i najcesce bivam doveden pred gotov cin, upadam u jedan od mogucih tokova, a u drugi ce me ubaciti samo druga slucajnost. Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim cu proci, ne vjerujem u neki narocit red ovoga svijeta. Ne odlucujemo, vec se zaticemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog odredjenog trenutka, kad nas samo ta prilika ceka, jedina koja nas moze sacekati u toku mijesanja. Ne mozes je zaobici, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u koju padnes. Pa plivas ili potones."
Mesa Selimovic |
| | | Psiha
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno Pet Sep 16, 2011 12:13 am | |
| "Moja se bol razlikuje od svih drugih; ona mi se sviđa, raduje me; moja je bol ono sto zelim i moja je patnja moje zdravlje. Cemu dakle da se zalim, moja bol dolazi iz moje zelje; moja zelja postaje moja bol, ali mi je toliko ugodno to zeleti da divno patim, i toliko je radosti u mojoj patnji da uzivam u bolesti."
Kretjen de Troa |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Svaki dan po jedna misao -vasa, tudja -svejedno | |
| |
| | | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|