Strah je ubica uma. Strah je mala smrt koja donosi potpuno brisanje. Spremno cu se suociti sa strahom. Dopusticu mu do prođe preko mene i kroz mene. A kada bude minuo, upravicu svoje unutrasnje oko da osmotrim tragove koje je ostavio. Ali tamo kuda je strah prostrujao nece ostati nicega. Preostacu samo ja.
Frank Herbert
Justitia
Broj poruka : 871 Datum upisa : 27.03.2011
Naslov: Midnight Blues - Gary Moore Sub Nov 05, 2011 5:26 pm
Poslednji izmenio Justitia dana Sre Avg 15, 2012 12:20 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Justitia
Naslov: Re: Mesto duse Ned Nov 13, 2011 1:56 pm
"We can only experience the outside world through our own slanted perception of it. You know, the only thing that has made the whole thing worthwhile has been those few times that I've been able to really, truly connect with another human being."
Christopher Isherwood
Justitia
Naslov: Re: Mesto duse Ned Nov 27, 2011 3:21 pm
U ovom trenutku imam utisak da bih mogla preci preko svega. Bukvalno preko svega. Da mi je mnogo vise znacilo ono sto sam dobila, od onoga sto sam izgubila (zar je ista izgubljeno?). Da je bitno razgovarati, razmenjivati, biti tu uz druge. Ostalo je potpuno nevazno. Bili smo glupi, grubi, povredili smo jedni druge. Iz nehata, sa namerom, slucajno. Svako je dao ono sto je u tom trenutku imao u sebi. Koga briga? Izbrises gumicom sve i krenes ispocetka. Kao da nista nije bilo pre. Kao da je danas potpuno novi dan i mi novi u njemu. Otvoreni za sve, dopustajuci sve. Bez iskustva, bez strahova, bez uslovljenosti.
Psiha
Broj poruka : 194 Datum upisa : 30.08.2011
Naslov: Re: Mesto duse Ned Nov 27, 2011 5:28 pm
Preci preko svega kao - nastaviti dalje, ili preci preko svega kao - dati drugu (trecu...petu...) sansu?
Justitia
Naslov: Re: Mesto duse Ned Nov 27, 2011 5:37 pm
Sansa tada pripada svima. I nama samima. Nije to davanje sanse, vec uzimanje.
Psiha
Naslov: Re: Mesto duse Ned Nov 27, 2011 8:16 pm
Igramo se recima? Ok, kako god, ja iz te tvoje igre zakljucujem da si mislila na ono drugo, a ti to zovi kako god ti je draze.
Psiha
Naslov: Re: Mesto duse Sre Nov 30, 2011 1:13 am
Justitia
Naslov: Re: Mesto duse Sre Nov 30, 2011 10:42 am
Pomalo sugav osecaj. Kao da zelim necega da se otarasim, da izadjem iz osecaja nelagodnosti. Alarm za beg se ukljucio.
Nova sansa u smislu da ne ponovim iste greske. Razumeti emocije, sagledati ih u onome sto jesu. I ne pustiti stari obrazac da se aktivira. ~~~ Mnogo volim ovaj grad. Milion puta sam pozelela da to napisem. Imam cesto onaj osecaj kao kada se ususkas u krevetu i pokrijes osecajuci istovremeno svezinu i toplotu, ispunjenost, neznost, sigurnost. Sklupcas se i znas da je beskraj tu i da nista nije toliko bitno. Tu smo, zivi smo. Zar je ista potrebno?